توليد و انتقال جنينهاي حاوي ژن توليد داروي درمان سكته
1387/05/16 ساعت 10:42:00
به همت محققان پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي، جمهوري اسلامي ايران به زمره معدود كشورهاي صاحب فنآوري توليد جنينهاي تراريخته (ترانسژنيك) با هدف توليد داروهاي نوتركيب پيوست.
به گزارش سرويس پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، داروي tPA در حال حاضر بهترين داروي درمان و نيز پيشگيري سكته قلبي محسوب ميشود كه به علت قيمت فوق العاده بالا، استفاده عمومي آن امكانپذير نيست و تحقق اين فنآوري، كشور را يك گام ديگر به هدف نهايي توليد فراوان و ارزان قيمت داروهاي پروتئيني خاص از طريق فرآورده شير دامهاي تراريخته نزديك ميكند.
اولين گوساله حاصل از انتقال جنينهاي لقاح آزمايشگاهي در ساعت 2 بامداد روز یکشنبه پانزدهم اردیبهشت ماه 1387 متولد شد. اين گوساله سالم ماده و با وزن 53 كيلوگرم و به صورت طبيعي متولد و بووانا (BOVANA) نام گرفت. از جمله اهداف كاربردي اين طرح، بهبود پتانسيل ژنتيكي شيرواري دامهاي كشور در مدت زمان كوتاه است؛ به گونه اي كه با استفاده از اين تكنولوژي مي توان پتانسيل بالاي تخمدانهاي گاوهاي برتر كه به دلايل مختلف در معرض حذف هستند را به آزمايشگاه منتقل كرد و پس از انجام لقاح آزمايشگاهي با اسپرمهاي مرغوب و يا تعيين جنسيت شده، جنینهاي با كيفيت بالا را به طور انبوه توليد و با قيمت بسيار پائين تر از جنینهاي منجمد وارداتي به دامداران عرضه كرد. با توجه به نياز كشور به اين تكنولوژي، پژوهشگران پژوهشکده رويان در پايگاه تحقيقات علوم سلولي اصفهان با همكاري مجتمع دامپروري فوكا و گروه دامپروري دانشگاه آزاد اسلامي واحد خوراسگان اصفهان بر آن شدند كه اين فقدان را در كشور مرتفع سازند. لذا تخمك از تخمدانهاي گاوهاي ماده با خلوص ژنتيكي و شيرواري بالا كه به هر دليل در معرض حذف قرار مي گرفتند استخراج شد و پس از انجام مراحل بلوغ آزمايشگاهي با اسپرم كيفيت بالا، جنين هاي حاصله به گيرنده هاي با ارزش ژنتيكي و شيرواري پايين منتقل شد و امروز شاهد تولد اولين گوساله حاصل از اين تكنيك به نام BOVANA هستیم. با توجه به چندين مورد آبستني ديگر حاصل از اين تكنيك، پژوهشگران جهاد دانشگاهي و متخصصان شركت كشت و دامپروري فوكا وابسته به شركت سرمايه گذاري تأمين اجتماعي آمادگي خود را براي توليد انبوه جنين هاي آزمايشگاهي با خلوص ژنتيكي بالا و هزينه كمتر و عرضه به دامداران داخلي اعلام مي دارند. لازم به ذكر است كه نام BOVANA برگرفته از نام لاتين گاو (BOVINE) و بر وزن نام اولين گوسفند شبيه سازي شده ايران (ROYANA) انتخاب شده است.
راه اندازی سایت انجمن ارولوژی ایران
1386/11/29 ساعت 05:37:43
پایگاه اینترنتی انجمن ارولوژی ایران راه اندازی شده است. علاقه مندان برای استفاده از این سایت و دریافت اطلاعات یازدهمین کنگره انجمن ارولوژی ایران و اخبار دیگر به آدرس www.iuanet.org مراجعه کنند.
توليد پروتئين فاکتور رشد فيبروبلاستي
1386/11/21 ساعت 08:11:39
محققان پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي موفق به توليد پروتئين فاکتور رشد فيبروبلاستي انساني به روش «بيان ژن در محيط آزمايشگاهي» شدند.
دكتر حميد گورابي، رييس پژوهشكده رويان در گفتوگو با خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: فاکتور رشد فيبروبلاستي يا bFGF، پروتئيني است که در بسياري از فرايندهاي سلولي نظير تقسيم سلولي، تکوين جنين، رگ زايي و بسياري فرايندهاي ديگر نقش دارد. به علاوه، اين پروتئين به عنوان يك فاكتور مهم به محيط کشت سلولهاي بنيادي جنيني انساني اضافه مي شود تا بتوان سلول ها را در حالت بنيادينگي و بدون تمايز حفظ و تکثير کرد.
رييس پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي با اشاره به مراجعه بيش از هزار بيمار خارجي به پژوهشكده براي درمان ناباروري از درمان 190 بيمار خارجي در سال جاري در كنار صدها بيمار ايراني در مركز درماني پژوهشكده خبر داد.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر حميد گورابي كه روز شنبه در جمع خبرنگاران سخن ميگفت، خاطرنشان كرد: در زمينه درمان ناباروري در حوزه گرفتن تخمك و انجام IVF و انتقال جنين به بيمار حدود سه هزار مورد پانچر داشتهايم كه ميزان موفقيت آن بين 35 تا 40 درصد بوده و نسبت به مراكز مشابه داخلي و خارجي كه رقم 45 درصدي از موفقيت خود را با حذف بيماران بالاي 37 سال و يا حذف بيماريهاي با درصد موفقيت پايين از آمار خود را اعلام ميكنند، قابل توجه است.